Приватний сайт Сколас 34
Главная | | Регистрация | Вход
Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Форма входа
Поиск
Календарь
«  Октябрь 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архив записей
Наш опрос
В доме стало лучше ?
Всего ответов: 16
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Главная » 2009 » Октябрь » 10 » Vai ipašniekam jāzin, kur paliek nauda par apsaimniekošanu ?
    21:43
    Vai ipašniekam jāzin, kur paliek nauda par apsaimniekošanu ?
    2008.gada novembra mēnesī SIA „Jūrmalas Namsaimnieks” dzīvokļu īpašnieku biedrības „Skolas iela 34, Jūrmala” vārdā tika nosūtīta vēstule ar lūgumu, bez saskaņošanas ar mājas vecāko, nekādus darbus mājā neveikt, kā arī neveikt darbu apmaksu, kamēr neesam pārliecinājušies par kvalitatīvi paveiktu darbu.
    Šādi rīkoties bijām spiesti, jo SIA „Jūrmalas Namsaimnieks” vairāki akti par paveiktajiem darbiem neatbilda īstenībai – veicot pārbaudi, izrādījās, ka darbi nemaz nav veikti un aktā uzrādītie materiāli nemaz nav izlietoti!
    Tiekoties ar SIA „Jūrmalas Namsaimnieks” pārstāvi un apsekojot „paveikto”, izrādījās, ka akti no mājas vecākā puses netika parakstīti pamatoti – paveiktos darbus un materiāla izlietojumu pārstāvis nevarēja uzrādīt un atlika vien piekrist mūsu pamatotajām pretenzijām.
    Tad no SIA „Jūrmalas Namsaimnieks” sekoja reakcija: „Ja neesat ar mieru aktus parakstīt, mēs uz izsaukumiem jūsu mājā nebrauksim!”
    SIA”TEX” savukārt pieprasīja veikt darbu apmaksu par 2008.gada decembra mēnesi, kaut arī neviens darbs nav ticis saskaņots ar mājas vecāko , un , kas īsti paveikts arī nav skaidrs. Pēc atteikuma parakstīt šo dokumentu sekoja draudi, ka viss tikšot salauzts un atstāts iepriekšējā stāvoklī. Nebraukšot arī uz izsaukumiem.
    Taču mēs paši pirms tam bijām lūguši, lai mūs neapkalpo minētais SIA pārāk augstā izcenojuma dēļ. Izrādās, ka SIA „TEX” katram rēķinam pieskaita vēl papildus 35% no kopējās summas „ savai attīstībai”! Uzskatām, ka šāds uzcenojums ir nepamatots un mums nav jārūpējas par SIA „TEX” attīstību, bet gan savas mājas sakārtošanu. Tas iegriež arī pamatīgu robu mūsu mājas uzkrājuma fondā.
    Rodas iespaids, ka SIA „Jūrmalas Namsaimnieks” cenšas decembrī šādā veidā „norakstīt” naudu, lai iedzīvotājiem nerastos jautājums – kādas tad patiesībā ir viena mēneša remonta darbu reālās izmaksas? Cik tās ir pamatotas, bet „cik naudas aizplūst nezināmā virzienā”?
    Daudzi iedzīvotāji, diemžēl, nesaskaras ar šo situāciju, neredz šos kliedzošos faktus un vēlas, lai SIA „Jūrmalas Namsaimnieks” tāpat turpina savu darbību. Tomēr, jāsaka, ka vairums mājas iedzīvotāju , t.i. vairāk kā 51%, izprot situāciju un redz šādas saimniekošanas sekas mūsu mājā.
    Domāju, kārtība, kad katrs mājas iedzīvotājs, kurš maksā savu naudu par mājas apsaimniekošanu, ir tiesīgs zināt, kur paliek viņa nauda, saņemt atskaiti un aprēķinu par mājā paveikto, kā arī pārliecināties par padarīto.
    Kad savedīsim mūsu māju kārtībā, tad arī maksa par vienu kvadrātmetru, protams, samazināsies. Mājas iedzīvotājiem, kuriem uzkrāsies parādi par apsaimniekošanu, tiks piedāvāta iespēja atstrādāt savu parādu mājas labiekārtošanā.

    Patreiz konkursam uz veco stikla bloku nomaiņu mūsu mājā ir pieteikušās 6 firmas. Kopējā darbu izmaksa varētu sastādīt aptuveni 15 - 28 tūkstoši latu, kas ievērojami atšķiras no SIA „Jūrmalas Namsaimnieks” piedāvājuma 50 -52 tūkstoši latu. Tas ir tāpēc, ka mēs esam ieinteresēti savas par apsaimniekošanu maksātās naudas taupīgā izlietošanā, uzkrājuma radīšanā mājas tālākai labiekārtošanai, nevis atbalstām vieglas peļņas tīkotājus.

    Dzīvokļu īpašnieku biedrības „Skolas iela 34, Jūrmala” valdes vārdā
    Просмотров: 691 | Добавил: Interno | Рейтинг: 0.0/0
    Всего комментариев: 0
    Имя *:
    Email *:
    Код *:

    Copyright Interno © 2024
    Хостинг от uCoz